وظایف مشاوره بازاریابی در مورد نیروی انسانی

وظایف مشاوره بازاریابی در مورد نیروی انسانی

مهمترین عنصر در هر شرکت و فضای اداری هر کسب و کاری ، نیروی انسانی یا همان مشتریان داخلی سازمان ها به شمار می روند. وظایف مشاوره بازاریابی در حوزه نیروی انسانی بسیار حساس و پیچیده می باشد.

زیرا نیروی انسانی عنصری است خارج از چارچوب و اصول مشخص و در شرایط و افراد مختلف ، نیاز به سیاست های متفاوت می باشد. مشاوره بازاریابی بر اساس بخش های مختلفی که یک مدیر در قبال نیروی انسانی باید اعمال نماید، برنامه ها و وظایفی بر عهده دارد. بر اساس استانداردهای مدیریتی و منابع علمی مدیریت این فرایند به چند بخش زیر بخش بندی می گردد.

  1. جذب نیروی انسانی
  2. آموزش نیروی انسانی بخش بازاریابی و فروش
  3. نگهداشت پرسنل واحد فروش
  4. توسعه و یا رشد نیروی انسانی

در پایین الزامات مدیریتی و همچنین وظایف مشاوره بازاریابی در قبال نیروی انسانی توضیح داده می شود.

  1. اولین موضوع جذب نیروی انسانی

همه مدیران در زمان جذب نیروی انسانی بخصوص در بخش بازاریابی و فروش با مشکلاتی مواجه هستند. این مشکلات از نحوه پرداخت پورسانت و حقوق در زمان جذب شروع می شود تا زمانی که آگهی های متعددی می دهند اما نیروی انسانی مورد نظر حتی تماس هم نمی گیرد.

مشاوره بازاریابی باید در ابتدا همه روش های جذب نیروی انسانی را ارائه نماید و بر اساس وضعیت برند و شرکت و با همفکری با مدیریت شرکت، یک یا چند مسیر جهت جذب نیروی انسانی به کار رفته شود. علاوه بر آن با توجه به حساسیت موجود در بخش نیروی انسانی مشاوره بازاریابی باید بتواند در مورد کوچکترین جزئیات راهنمایی های کاملی ارائه نماید. به عنوان مثال اگر قرار است آگهی در روزنامه ای درج شود، باید کلیه جزئیات از قبیل؛ سایز آگهی ، روزهای درج آگهی ، متن آگهی ، نحوه تماس مخاطبین با شرکت ، عنوان روزنامه و ستون روزنامه و … به صورت کامل مشخص گردد تا هم در مورد هزینه های آگهی و هم زمان درج آگهی صرفه جویی به عمل آید.

  1. آموزش نیروی انسانی بخش بازاریابی و فروش

مدیران شرکت تنها زمانی می توانند از پرسنل خود توقع و انتظار داشته باشند که آموزش های لازم را به آنها ارائه نموده باشند و در زمان انجام امور جاری در سازمان نکات ریز و کاربردی را به کارشناسان فروش گوشزد کرده باشند در غیر اینصورت نیروی انسانی از ماندن در جایگاه خود سرد و دلزده می شود و به فکر تغییر شرکت می افتد. آموزش هایی که یک نفر در زمان ورود به شرکت به آن ها نیاز دارد در ۳ حوزه می باشد:

۲-۱- آموزش فنی و تکنیکی محصولات

۲-۲- آموزش بازاریابی و فروش

۲-۳- آموزش های رفتار و فرهنگ سازمانی

هر یک از آموزش ها توسط یک یا چند نفر باید بر اساس تقویم آموزشی مشخصی در زمان ورود پرسنل جدید به پرسنل آموزش داده شوند. این موضوع علاوه بر آنکه بهره وری نیروی انسانی را بالا می برد، موجب دلگرمی پرسنل جدید الورود در مورد انتخاب آن ها در مورد شرکت می گردد. آموزش رفتار سازمانی موجب می شود هنجار های سازمانی به صورت درستی در پرسنل جدید انتقال یابد. به عنوان مثال وقتی مشاوره برند ، لزوم احترام به مشتریان را به پرسنل جدید گوشزد می نماید ، جایگاه برند شرکت در ابعاد مختلف رشد می کند. مشاوره بازاریابی ، کلیه وظایف مشاوره برند را در شرکت های کوچک و متوسط ایفا می نماید. مدیران عامل در شرکت ها خود مسئولین اجرای

  1. نگهداشت پرسنل واحد فروش

مهمترین عواملی که موجب ماندگاری نیروی انسانی در یک شرکت می شود؛

ماهیت شرکت (خصوصی یا دولتی بودن شرکت)

خدمات شرکت به پرسنل (خدمات رفاهی، بیمه ها و وام های بانکی)

پرداخت های شرکت (حقوق و پاداش و سایر مزایا)

به منظور نگهداشت پرسنل باید مدیران شرکت در مورد همه موارد فوق برنامه ای داشته باشند. به عنوان مثال باید راهکار مناسبی که علاوه بر پرداخت حقوق ثابت ، مزایای انگیزشی هم در بخش فروش داشته باشد، فراهم گردد.

مشاوره بازاریابی و برند است که در کنار مدیران ساز و کار نگهداشت نیروی انسانی را چه به لحاظ انگیزشی و چه به لحاظ خدمات رفاهی فراهم می نماید.

  1. توسعه و یا رشد نیروی انسانی

در کتاب های مدیریت که در گذشته تالیف می شدند، اصل تجربه را در یک سازمان به عنوان مهمترین عامل رشد جایگاه یک نفر در سازمان و همچنین بالا رفتن از پلکان رشد در یک سازمان را رقم می زد. اما در سال های اخیر اگر نیروی انسانی در زمان فعالیت در یک شرکت یا سازمان ، به تجربه خود به صورت یادگیرنده نیفزاید، مدیران مجبور به بکارگیری افراد جوان تر و با روحیه جنگنده تر می گردند. بدین معنا که انگیزه دادن به افراد جهت رشد توانمندیهای فردی و اجتماعی باعث می گردد افراد در جایگاه شغلی خود نیز رشد نمایند. زیرا رشد افراد موجب رشد سازمان می گردد. لذا باز هم وظیفه مشاور بازاریابی و فروش است که در کنار مدیریت سازمان ، شرایط رشد و توسعه نیروی انسانی را فراهم نماید.


ارسال نظر و پیشنهاد

  • نحوه اتخاذ تصمیمات مهم در کسب و کار ۱۳/۰۸/۱۳۹۷
    یکی از اساسی ترین مهارتهایی که در هر کسب و کاری باید وجود داشته باشد ، مهارت در تصمیم گیری است. شاید به ظاهر ، تصمیم گیری را امری ساده بدانیم یا فکر کنیم چندان پروسه پیچیده ای نمی تواند داشته باشد. اما واقعیت این است که تصمیم گیری یک پروسه بسیار مهمی است ؛ […]
    دکتر میرکاظمی
  • ۳ روش قیمت گذاری کالاهای خدماتی ۱۰/۰۴/۱۳۹۷
    قیمت گذاری برای کالاهای خدماتی دشوارتر از کالاهای مصرفی است. زیرا در این محصولات ، یکی از مواردی که قیمت آن محصول را می تواند مشخص کند این است که مشتریان تا چه حد آن را مفید می دانند. در صورتی که مشتریان محصول خدماتی را بسیار مفید بدانند ممکن است با قیمتهای بسیار بالا […]
    دکتر میرکاظمی