توقعات اشتباه مدیران شرکت ها و سازمان ها از مشاور بازاریابی

توقعات اشتباه مدیران شرکت ها و سازمان ها از مشاور بازاریابی

چرا مشاوران بازاریابی در ایران با چالش های زیادی مواجه هستند. به ریشه یابی این موضوع می پردازیم.

مشاور بازاریابی از دو واژه تشکیل شده است. اول مشاوره و دوم بازاریابی. حال توقعات و انتظارات مدیران را در مورد هر بخش بررسی می کنیم.

خدمات حوزه مشاوره در ایران بسیار وسیع است. افرادی که فعالیت های ابتدایی جهت پیاده سازی ایزو را در شرکت ها انجام می دهند، مشاور خوانده می شوند. افرادی که اطلاعات کاملی در یک حوزه تخصصی دارند مانند مشاوران حقوقی نیز بخش دیگری از مشاوران هستند. بخش دیگر افرادی هستند که به خرید و فروش املاک می پردازند. این بخش نیز مشاور املاک خوانده می شوند. همان طور که مشخص است، برخی از مشاوران فوق تعهد به کسب نتیجه در حوزه های تخصصی خود هستند اما بخشی دیگر تنها فرایندها را به حالت بهینه درمی آورند و کاری با نتیجه موضوع ندارند.

بنابر آنچه در فوق بدان اشاره شد، حوزه مشاوره دارای حدود عملیاتی مشخصی در فرهنگ دستور زبان فارسی نیست.

حال سراغ بخش دوم مشاور بازاریابی می رویم. بخش دوم “بازاریابی” است. حوزه بازاریابی نیز در ایران به معنی درست آن تشریح نشده است. بسیاری از مدیران عناوین “فروش” ، “ویزیتوری” و “بازاریابی” را بی تفاوت از هم می پندارند. لذا با توجه به برداشت خود توقعات و انتظارات خود را از یک مشاور بازاریابی اعلام می نمایند.

مشاوره و بازاریابی با دو مفهوم بسیار وسیع وقتی در کنار یکدیگر قرار می گیرند، حوزه بسیاری وسیع تری را تحت پوشش قرار می دهند. حال باید افرادی که در حوزه مشاور بازاریابی فعالیت می نمایند، به صورت دقیق فعالیت خود را برای مدیران شرکت ها اعلام نمایند و مدیران کسب و کارها نیز به صورت دقیق در مورد توقعات خود با مشاوران صحبت کنند و توقعات خود را به صورت منطقی از مشاوران بخواهند. زیرا آنچه مسلم است دریافت همه خدمات به صورت تواما توسط یک مشاور عملیاتی نخواهد بود و در صورت انجام نیز مشکلات متعددی در پی خواهد داشت.

مشاور بازاریابی موفق و حرفه ای واقعی کسی است که حداقل دارای مدرک دکتری مدیریت بازرگانی با گرایش بازاریابی بوده و دارای حداقل ۷ سال تجربه در بازارهای مختلف را باشد. از ویژگی های یک مشاور بازاریابی حرفه ای این است که بدون انجام تحقیقات بازاریابی علمی و کسب اطلاعات کافی در مورد رقبا و بازار هدف و شرکت، اقدام به ارائه برنامه ننماید.

جهت کسب اطلاع در مورد روش انتخاب مشاور بازاریابی می توانید به این صفحه مراجعه نمایید.

انتخاب مشاور بازاریابی چگونه انجام می شود

همچنین جهت دریافت خدمات مشاوره بازاریابی عملی و عملیاتی می توانید به سایت مشاور بازاریابی پارک بازاریابی ایران مراجعه نمایید.


ارسال نظر و پیشنهاد

  • نحوه اتخاذ تصمیمات مهم در کسب و کار ۱۳/۰۸/۱۳۹۷
    یکی از اساسی ترین مهارتهایی که در هر کسب و کاری باید وجود داشته باشد ، مهارت در تصمیم گیری است. شاید به ظاهر ، تصمیم گیری را امری ساده بدانیم یا فکر کنیم چندان پروسه پیچیده ای نمی تواند داشته باشد. اما واقعیت این است که تصمیم گیری یک پروسه بسیار مهمی است ؛ […]
    دکتر میرکاظمی
  • ۳ روش قیمت گذاری کالاهای خدماتی ۱۰/۰۴/۱۳۹۷
    قیمت گذاری برای کالاهای خدماتی دشوارتر از کالاهای مصرفی است. زیرا در این محصولات ، یکی از مواردی که قیمت آن محصول را می تواند مشخص کند این است که مشتریان تا چه حد آن را مفید می دانند. در صورتی که مشتریان محصول خدماتی را بسیار مفید بدانند ممکن است با قیمتهای بسیار بالا […]
    دکتر میرکاظمی